Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

«Η Ναξος δια μεσου των αιωνων» 4ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο - Κωμιακή 2008

«Η Ναξος δια μεσου των αιωνων»
4ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο - Κωμιακή 2008
Παρουσίαση του Ομ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη στο Δ' Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα: «Η ΝΑΞΟΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ»
ΕΔΩ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΉ ΝΑΞΟΣ
Το 4ο Συνέδριο έγινε στο χωριό  Κωμιακή Νάξου  4 -7 Σεπτεμβρίου 2008
Εμπνευστές και πρωτομάστορες αυτών των συνεδρίων ήταν οι Ι. Κ. Προμπονάς, ήδη ομότ. Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Στέφ. Εμμ. Ψαρράς, Φιλόλογος, Δρ Ιστορίας.....


Βασίλης Λαμπρινουδάκης




Τα πανελλήνια συνέδρια με τον γενικό αυτόν τίτλο, που διεξάγονται κάθε πέντε χρόνια στη Νάξο, αποτελούν επιστημονικά fora και εργαστήρια καλλιέργειας και ανακοίνωσης ερευνητικών και επιστημονικών εργασιών διαφόρων γνωστικών πεδίων, που αφορούν στη ναξιακή διαχρονία και έχουν πολυθεματικό, πολυπρισματικό και πρωτότυπο περιεχόμενο.

Εμπνευστές και πρωτομάστορες αυτών των συνεδρίων ήταν οι Ι. Κ. Προμπονάς, ήδη ομότ. Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Στέφ. Εμμ. Ψαρράς, Φιλόλογος, Δρ Ιστορίας.

Το πρώτο πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο έγινε στο Φιλώτι από 3 έως 6 Σεπτεμβρίου 1992. Αναπτύχθηκαν 66 εισηγήσεις και τα πρακτικά του κυκλοφορήθηκαν σε τόμο το 1994 από την κοινότητα Φιλωτίου.

Το δεύτερο συνέδριο διεξήχθη στο Χαλκί από 4 έως 7 Σεπτεμβρίου 1997 και τα πρακτικά του (51 ανακοινώσεις) κυκλοφορήθηκαν σε τόμο το 2003 από τον Δήμο Δρυμαλίας.

Το τρίτο συνέδριο φιλοξενήθηκε στην Κόρωνο από 4 έως 7 Σεπτεμβρίου 2003 και τα πρακτικά του (68 ανακοινώσεις) εκδόθηκαν το 2007 από τον Δήμο Δρυμαλίας.

Το τέταρτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κωμιακή από 4 έως 7 Σεπτεμβρίου 2008 και τα πρακτικά του (84 ανακοινώσεις) εκδόθηκαν το 2013 από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Και τους τέσσερις αυτούς τόμους επιμελήθηκαν οι Ιωάννης Κ. Προμπονάς και Στέφανος Εμμ. Ψαρράς.

Το πέμπτο συνέδριο τελέστηκε στ’ Απεράθου από 30 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2013 και τα πρακτικά του (70 ανακοινώσεις) κυκλοφορήθηκαν το 2017 από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Επιμελητές αυτού του τόμου ήταν οι Μανόλης Γ. Σέργης και Βασίλης Ιω. Φραγκουλόπουλος.

ΕΔΩ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΉ ΝΑΞΟΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια: