Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Αναστάτωση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Σύρου με τον Πειραιά

Δήλωση του Γιάννη Ντουνιαδάκη υποψήφιου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με την Λαϊκή Συσπείρωση
Με τις ευλογίες της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά οι εφοπλιστές θεωρούν τις ελληνικές θάλασσες τσιφλίκι τους, ενώ απολαμβάνουν χίλια δυο προνόμια φοροαπαλλαγές κτλ. Στο πλαίσιο της ασυδοσίας που επικρατεί, οι ακτοπλόοι...επιλέγουν ποια δρομολόγια και σε ποια συχνότητα συμφέρει τον καθένα τους να δρομολογήσει πλοίο, ενώ αφήνουν για μέρες, μικρά και...
μεγάλα νησιά, χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.
Πριν από μέρες η Ανάφη απομονώθηκε ακτοπλοϊκά. Τώρα ήρθε η σειρά της Σύρου από την ακτοπλοϊκή σύνδεση της οποίας αποσύρθηκε το πλοίο, που την εξυπηρετούσε, αντικαθιστώντας το με άλλο, που επιβαρύνεται και με άλλα επιπλέον δρομολόγια. Αποτέλεσμα είναι η μεγάλη αναστάτωση της ζωής των νησιωτών με μεγάλες καθυστερήσεις και αναμονές στα λιμάνια, που μάλιστα δεν παρέχουν στοιχειώδεις υποδομές. Επίσης δημιουργούνται ζητήματα ασφάλειας επιβατών και ναυτεργατών, από την συνεχή καταπόνηση του πλοίου και του πληρώματος του.
Καλούμε τη κυβέρνηση, να δώσει τώρα λύση στο πρόβλημα!
Η Περιφέρεια και οι δήμοι πρέπει να διεκδικήσουν -κόντρα στα συμφέροντα των εφοπλιστών-  την απρόσκοπτη καθημερινή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και μεταξύ τους, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία,με φθηνά εισιτήρια.
Καλούμε το λαό των νησιών να δείξει την αγανάκτησή του για την αντιλαϊκή πολιτική που τον ταλανίζει, ψηφίζοντας και στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές, δημοτικές εκλογές τους υποψήφιους του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.
22/04/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: