Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση: Προγραμματικές θέσεις του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου του Αγίου Αρσενίου “Αναγέννηση Αγίου Αρσενίου”

Η Αναγέννηση Αγίου Αρσενίου είναι ένας ανεξάρτητος συνδυασμός ο οποίος δημιουργήθηκε κατά το τελευταίο διάστημα με σκοπό να διεκδικήσει την κοινότητα του Αγίου Αρσενίου Νάξου.
Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο:
Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να συνδράμει με αποφασιστικότητα και ζήλο ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ....
της καθημερινότητας στην Τοπική Κοινότητα.
Στόχος της είναι στις ερχόμενες εκλογές να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να εκλέξει τους περισσότερους συμβούλους.
Η Αναγέννηση Αγίου Αρσενίου θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο αλλά και θα συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς και όχι μόνο προκειμένου να ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ ριζικά τον Άγιο Αρσένιο. Το Πρόγραμμα μας θα στηρίζεται σε 2 κατευθύνσεις.
Α. Πρωτογενής Τομέας Παραγωγής και Β. Τριτογενής Tομέας Παραγωγής (Τουρισμός)
Α. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ
Σε συνεργασία με το Συνεταιριστικό Σύλλογο του χωριού θα πρέπει να καθαριστούν άμεσα όλοι οι αγροτικοί δρόμοι, να επιστρωθούν, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμοι και λειτουργικοί τόσο για τους αγρότες όσο και για τους απλούς πολίτες. Όλες οι παρεμβάσεις μας έχουν άμεση προτεραιότητα και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου από την επόμενη μέρα να ξεκινήσει να γίνει Πράξη (και όχι λόγια) αυτό το έργο, κάτι που έχει πλήρως εγκαταλειφθεί από την απερχόμενη Τοπική Κοινότητα.
Προώθηση του θεσμού των λαϊκών αγορών και όχι όπως γίνεται στην τωρινή τους μορφή.
Πρόταση στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, την επεξεργασία του νερού του ΒΙΟ.Κ.Α Νάξου για αρδευτική χρήση στο Λειβάδι αλλά και στην Κοινότητα μας.
Β. ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ
Δεν είναι δυνατόν η περιοχή Αγίου Αρσενίου και κυρίως οι παραλίες του να αιμοδοτούν το μισό και περισσότερο Προϋπολογισμό του Δήμου και τα τελευταία 10 χρόνια να έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως. Η αξιοποίηση κοινοτικών και περιφερειακών προγραμμάτων για κοινή ωφέλεια αλλά και ιδίων πόρων (ανταποδοτικά) είναι σε πρώτη προτεραιότητα.
Η ανάπλαση των παραλιών, ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος οδικού δικτύου αλλά και η δημιουργία νέων προσβάσεων προς και από τις παραλίες, είναι ένα μείζον ζήτημα για το νησί μας. Ο σχεδιασμός νέων συγκοινωνιακών γραμμών/οδών είναι κάτι που αφενός μεν, θα φέρει αποσυμφόρηση σε πολλά σημεία των παραλιών και αφετέρου θα αναπτυχθούν κι άλλες ευρύτερες περιοχές.
Χωριό – Άγιος Αρσένιος
Κι εδώ η εγκατάλειψη μέχρι σήμερα είναι εμφανής.
Δρόμοι που για πολλά χρόνια ήταν διαλυμένοι (τώρα για να βουλώσουν τα στόματα των συγχωριανών μας, ρίχνουν που και που λίγη πίσσα) και παραμένουν έτσι, θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν.
Φωτισμός ελλιπής και καθαριότητα ανύπαρκτη.
Το 2ο σε πληθυσμό χωριό της Νάξου δε νοείται να μην έχει Κεντρική Πλατεία. Στόχος μας την επόμενη μέρα είναι η αξιοποίηση / εκμετάλλευση / εξεύρεση κάθε υπάρχοντος χώρου για την δημιουργία της, καθώς και αντίστοιχες Παιδικές χαρές όπου επιτρέπεται.
Ιστορικά μνημεία όπως π.χ. ο Πύργος Ρεφενέ στον Άγιο Νικόλαο θα πρέπει διεκδικώντας κάθε Ευρωπαϊκό ή μη Πρόγραμμα να επισκευαστεί / συντηρηθεί και να γίνει επισκέψιμος όχι μόνο από τους ντόπιους αλλά και για κάθε επισκέπτη. Έτσι θα αναδείξουμε και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Λειτουργία του Κοινοτικού γραφείου σε καθημερινή βάση. οργάνωση και αρχειοθέτηση όλου του υλικού του γραφείου καθώς και πλήρη απασχόληση (καθημερινή) δημοτικού υπαλλήλου – γραμματέα.
Παραλίες
• Περίφραξη και αξιοποίηση της Αλυκής στον Άγιο Προκόπιο, δημιουργία πεζόδρομου
• Καταγραφή και χάραξη Αιγιαλού από Άγιο Προκόπιο μέχρι Πλάκα
• Αξιοποίηση κεντρόδασους στην Αγία Άννα και συντήρηση ξύλινου διαδρόμου προς Άγιο Νικόλαο
• Πλακόστρωση – πεζοδρόμηση δρόμου Αγίας Άννας είσοδος ΣΑΝΤΑΝΑ
• Τσιμεντόστρωση – Διαγράμμιση όλων των παραλιακών Πάρκινγκ
• Δημιουργία και διάνοιξη κάθετων δρόμων προς Πλάκα σε (3 σημεία)
• Εύρεση νέων χώρων αποκομιδής σκουπιδιών εκτός πλησίον παραλιών

Δεν υπάρχουν σχόλια: