Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Δελτίο Τύπου - Καταγγελία για τη βανδαλιστική επίθεση που δέχτηκε το γραφείο της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ  Γαλατσίου που  βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης λίγα μέτρα από τη λεωφόρο Βεΐκου δέχθηκε μεταμεσονύχτια στοχευμένη και προσχεδιασμένη επίθεαη. Οι δύο μεγάλες τζαμαρίες στην πρόσοψη του γραφείου «κατεδαφίστηκαν» σχεδόν ολοκληρωτικά. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων οι δράστες ήταν δύο που ήρθαν με  μοτοσυκλέτα και....
για τη θραύση χρησιμοποίησαν μεταλλική βέργα.
Θεωρούμε  ότι η καλλιέργεια του μίσους,  η στοχοποίηση  κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η τυμβωρυχία και οι εθνικιστικές εξάρσεις ευνοούν τη διάδοση ακροδεξιών απόψεων και νοοτροπιών, αποθρασύνουν νεοφασιστικά στοιχεία και παρακινούν σε πράξεις βίας και τραμπουκισμού.
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου καταδικάζει  με τον πιο έντονο τρόπο, τις εκδηλώσεις μίσους και βίας, οι οποίες  πρέπει να αποκρούονται γενικότερα με την ενεργητική αντίθεση της μεγάλης δημοκρατικής και αντιφασιστικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που έχει πάθει κι έχει μάθει, από τις εφαρμοσμένες πρακτικές ναζιστικών και δικτατορικών επιβολών.
Εκτιμούμε  επίσης ότι πράξεις τέτοιου είδους,  τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν μπορεί παρά να σχετίζονται με τη διάψευση των προσδοκιών για μεγάλη ήττα και κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και τις επερχόμενες νέες νίκες του.
Δηλώνουμε ότι δε φοβόμαστε και δεν πτοούμεθα αλλά πεισμώνουμε και καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να εντείνουν, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την Ελλάδα των πολλών, την Ευρώπη των λαών και για αυτοδιοίκηση δυνατή, αποτελεσματική με σχέδιο και όραμα που θα προωθείται με προγραμματικές  συνεργασίες και από κοινού με τους ενεργούς συμπολίτες μας
Γαλάτσι 23.5.2019
Για την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου
Β. Χαλβαδάκη, συντονίστρια

Ν. Χωριανόπουλος, αναπλ. συντονιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια: