Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παρουσία του Νίκου Συρμαλένιου στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Χαραλάμπους στην Κέα

Στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Πολιούχου της Κέας Αγίου Χαραλάμπους, παρέστη ο Νίκος Συρμαλένιος Μετά τη θρησκευτική λειτουργία στον ομώνυμο ναό, συμμετείχε στην καθιερωμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού στην Ιουλίδα, όπου μετά την εισήγηση της δημάρχου κ. Ρένας Βελισσαροπούλου ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των αντιδημάρχων και στη συνέχεια των βουλευτών, γύρω από τα φλέγοντα θέματα της Κέας.


Στην τοποθέτηση του ο Νίκος Συρμαλένιος, επισήμανε καταρχήν ότι το θέμα της στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι.), είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, που μετά την πολύχρονη εμπειρία μας, διαπιστώσαμε ότι μόνο με επιπλέον κίνητρα για την προσέλκυση ιατρών μπορεί να αντιμετωπιστεί. Προς αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχει διαμορφώσει πρόταση οικονομικών, διοικητικών και επιστημονικών κινήτρων απόλυτα κοστολογημένων, που θα πρέπει άμεσα να θεσμοθετηθούν.


Επίσης ανέφερε ότι είμαστε πάντοτε αρωγοί σε όλα τα αιτήματα του δήμου, βεβαίως τα θέματα του Π.Π.Ι., αλλά και το ζήτημα της κατάργησης του ανταποκριτή του ΟΓΑ, το ζήτημα του κλεισίματος της Τράπεζας Πειραιώς, το ζήτημα του ναυαγίου παλαιότερα κλπ.


Επισήμανε ακόμη ότι η Κέα, στα πλαίσια μιας βιώσιμης ανάπτυξης, μπορεί να αναπτύξει δυναμικά και τον αγροτοδιατροφικό της τομέα γιατί διαθέτει σημαντική κτηνοτροφική αλλά και αγροτική παραγωγή. Προς αυτή την κατεύθυνση προ μηνών διοργανώσαμε στην Κέα ημερίδα για την αγροτική παραγωγή στα μικρά νησιά με συμμετοχή και του πρώην υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη.


Τέλος, με αφορμή τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της βιώσιμης προοπτικής του, λαμβάνοντας υπόψη τη φέρουσα ικανότητα αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, έτσι ώστε και οι αναγκαίες υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης των απορριμμάτων, να ανταποκρίνονται στο συγκεκριμένο στόχο.


Κλείνοντας ευχήθηκε στη δημοτική αρχή καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση και επιτάχυνση των δρομολογημένων έργων όπως το πολύ σημαντικό της αγροτικής οδοποιΐας.

      11/2/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: