Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Η αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και στην Ανάφη

Το Σάββατο 3/6 ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος περιόδευσε στην Ανάφη, όπου μετέφερε το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για αντεπίθεση και ανατροπή συσχετισμών στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Καταρχήν επισκέφθηκε το μνημείο μνήμης των αγωνιστών και εξορίστων στο νησί που θεμελιώθηκε πέριση στο νησί με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με το δήμαρχο Ιάκωβο Ρούσσο, με τον οποίο συζήτησαν τη γενική κατάσταση όπως διαμορφώνεται ενόψει και των νέων εκλογών και συζήτησαν για έργα τα οποία είτε ολοκληρώθηκαν, είτε τρέχουν στο νησί, όπως το αλιευτικό – τουριστικό καταφύγιο αλλά και το αεροδρόμιο, έργα τα οποία ξεκίνησαν με την αποφασιστική συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την χρηματοδότηση, είτε με το ξεκίνημα της υλοποίησης τους.

Τέλος περιόδευσε στη Χώρα και συνομίλησε με κατοίκους σε κεντρικό σημείο της Χώρας. Στη συζήτηση αναλύθηκε η προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για την οικονομία και τη φορολογική πολιτική και ιδιαίτερα οι προτάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες (αφορολόγητο 10.000 €, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος), όσο και για τους συνταξιούχους (επαναφορά της 13ης σύνταξης, απόδοση όλων των αναδρομικών σε 4 ετήσιες δόσεις, αυξήσεις και σε όσους έχουν την προσωπική διαφορά, αυξήσεις σύμφωνα με τον τιμάριθμο), όπως επίσης και για την ακρίβεια (κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής στο 6% και μηδενικό στο γάλα και τις παιδικές τροφές, φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας και των διϋλιστηρίων) κλπ.

Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης και ανατροπής συσχετισμών, έτσι ώστε να αποτραπεί η απόλυτη παντοδυναμία της ΝΔ, με την κατάκτηση και της 4ης έδρας στις Κυκλάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια: