Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

΄Έφυγε για τον ουρανό ο Σεβάσμιος Γέροντας Ιερόθεος Νικολάκης από Κωμιακή Νάξου - Άγιε Γέροντα καλό ταξίδι!! Στον παράδεισο του ουρανού Άγγελοι!! (βίντεο)

 


Κοιμήθηκε Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, ο προηγούμενος της Ι.Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας Αρχιμ. Ιερόθεος (κατά κόσμον Ιωάννης) Νικολάκης τού Μάρκου (Καργιοπούλης) σε ηλικία 96 ετών. Είχε εγκαταβιώσει στην Μονή μετά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ ανεχώρησε από εκεί προ τριακονταετίας περίπου. Αρχικά εγκαταστάθηκε στον Μυρίση - τόπο καταγωγής του - και αργότερα στην Αθήνα, όπου διαβιούσε με την βοήθεια και περιποίηση πνευματικών του τέκνων. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Μονή τής μετανοίας του την Τρίτη 27 Ιουλίου το μεσημέρι. Εκ Νάξου ορμώμενος το 13ο παιδί της οικογένειας του, είχε κλίση από μικρός για το Μοναχισμό, και....

(βίντεο ένα μικρο απόσπασμα από αυτά που μου εξιστορεί ο Γέροντας

 

έχοντας ακούσει για το «Άγιο Όρος των Κυκλάδων», την Μονή Λογγοβάρδας της Πάρου πήγε εκεί να γίνει Μοναχός περιπου 17-18. Ψιλό παιδί δυνατό, εργατικό, έξυπνο, βοηθούσε σε όλες τις δουλειές έδινε λύσεις σε πολλά ζητήματα ενδιαφερόταν για το καλό του μοναστηριού και όλοι τον αγαπούσαν. Αργότερα τον εξέλεξαν ηγούμενο. Ο Γέροντας είχε αγάπη ταπείνωση, ευλάβεια μεγάλη, βίο ασκητικό Κρέας δεν ξαναέφαγε ποτέ από τότε που έγινε Μοναχός. Είχε μεγάλη αγάπη και ευλάβεια στον Αγιο Νεκτάριο, και έφερε πάντοτε μαζί του ένα μικρό τεμάχιο Ιερού Λείψανου του, με το οποίο σταύρωνε ασθενείς και γίνονταν καλά. 

Άγιε Γέροντα καλό ταξίδι!! Στον παράδεισο του ουρανού Άγγελοι!! 


 Σχόλια

Θεολόγος Αμπόνης https://www.facebook.com/f.theologos? --------------------------------------------- Πολύ αξιοσημείωτο και διδακτικό υπήρξε το γεγονός ότι πολύ εγκαίρως απεσύρθη από την ενεργό δράση και εφησύχαζε στα πατρικά του κτήματα. Και το λέω αυτό, διότι το συνειθισμένο φαινόμενο είναι να μην μπορεί ο εργάτης της Εκκλησίας να αποκολληθεί από το ποίμνιό του και έτσι δεν μπορεί να κάνει έναν ήρεμο επίλογο της ζωης και της δράσεώς του.

 Μπέτη Μπιζά Είχε μεγάλη αγάπη και ευλάβεια στον Άγιο Νεκτάριο, και έφερε πάντοτε μαζί του ένα μικρό τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του, με το οποίο σταύρωνε ασθενείς και γίνονταν καλά. Έχω και προσωπική εμπειρία. Γλύτωσα χειρουργείο - και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακολουθούσε. Γέροντα, σε ευχαριστούμε για την αγάπη σου, την υπομονή σου, την βοήθεια που μας πρόσφερες. Ευχόμαστε να δεις τον Χριστό, στον οποίο αφιερώθηκες, και να χαίρεις μαζί Του αιωνίως. Εύχου κι εσύ για όλους μας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: