Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε !!!!!!

Ο Gerhard από την Γερμανία, ο Franchua από την Γαλλία, ο Mario από την Ιταλία, και ο Johan από την Ολλανδία, ευχαριστούν από καρδιάς όλους εμάς τους Έλληνες για την προτίμηση που δείχνουμε στα εθνικά τους προϊόντα, και κατά επέκταση στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των.

Και σαν  επιβράβευση μας συμβουλεύουν  να πουλήσουμε τον Παρθενώνα, και τα νησιά μας, σπρώχνοντας μας στο Δ.Ν.Τ. για να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα.



Αντίθετα  ο Νίκος από την Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος από τις Σέρρες, ο γαμπρός μας ο Γιάννης, ο γιος μας ο Θοδωρής, ακόμα ακόμα και εμείς οι ίδιοι, βγαίνουμε στην ανεργία για τον ίδιο ακριβώς λογο.
Για την προτίμηση μας στα ξένα προϊόντα, και στα ξένα super markets                             (
Lidl, Aldi, Carrefour, dia)

Φανταστείτε  ποσα εκατομμύρια η και δισεκατομμύρια  ευρώ ακόμα, πηγαίνουν κάθε χρόνο  στον Gerhard, στον Franchua, στον Mario και στον Johan. Και αυτό γιατί, η από άγνοια η από ωχαδερφισμό δεν αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα. Και μιλάμε για απλά πράγματα, καθημερινά

. Όπως γάλα  τυρί, κασέρι, γιαούρτι,   σαπούνια,   χαρτιά υγειας,  και κουζίνας,  μακαρόνια ,  μπύρες, αναψυκτικά, ποτά    μαρμέλαδες, τσιγάρα, σοκολάτες,   παγωτά, μπισκότα,   οδοντόκρεμες.        
Τόσο απλά..

 Φανταστείτε  τώρα ότι όλοι οι Έλληνες  αγοράζουν μόνο Ελληνικά ζυμαρικά,         
και  η βιομηχανία Μέλισσα, για παράδειγμα, λόγω αυξημένης ζήτησης, θα πρέπει να διπλασιάσει την παραγωγή της

Σίγουρα θα  χρειαστεί περισσοτέρους εργάτες, υπαλλήλους, οδηγούς, αποθηκάριους, περισσότερους  μηχανικούς, ίσως χημικούς, σίγουρα  περισσότερο σιτάρι (αγρότες), . Σίγουρα  κάποιους παρά πάνω υπαλλήλους  θα πρέπει να προσλάβει. Σαυτους  τους νεοπροσλαμβανόμενους  φανταστείτε  λέει, να είναι το παιδί σας , που ψάχνει δουλειά.                                            Η ακόμα  ακόμα και εσείς  οι ίδιοι

Και όλα  αυτά επειδή αγοράζατε μακαρόνια  Μisko, η Μελισσα, και όχι μακαρόνια Barilla  η μακαρόνια Lidl.                                 

Τυχαίο?????                          Δεν  νομίζω!!!


Στο  τέλος τέλος ας  το δούμε και  εγωιστικά.
  Τρώειο Ιταλός μακαρόνια Μέλισσα??                         

 Τρώει λουκάνικα Τζουμαγιας??
 Τρώει κασέρι Τρικαλινό??
  Πινει καφέ Λουμιδη??
Πίνει ο Γερμανός μπύρα Mythos??                                  
Πίνει ο Ολλανδός γάλα Μεβγαλ??                                     
Πίνει ο Γάλλος  Ελληνικό κρασί η τσίπουρο???

Γιατί να  παίρνουμε εμείς τα δικά τους  προιοντα?                                                   Για να  μειώνουμε την ανεργία  τους?
Μπορεί τα ξένα μερικές φορές να είναι φθηνότερα. Τα χρήματα αυτά όμως ξαναγυρίζουν σε εμάς διπλά και τρίδιπλα.
Ειδικά τα δύσκολα χρόνια που έρχονται λόγω Δ.Ν.Τ.

Επειδή οι  πολιτικοί μας δεν θέλουν, αλλά  και δεν μπορούν επίσημα λόγω  Ευρωπαϊκής ένωσης, να μποϋκοτάρουν  τα ξένα προϊόντα, ας κάνουμε  εμείς  μόνοι μας μια προσπάθεια  να αλλάξουμε τις αγοραστικές  μας συνηθειες.Ειναι απλό. Από αύριο προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα αλλά και Ελληνικά super markets.

Τα Ελληνικά  προϊόντα τα αναγνωρίζουμε από  το barcode . Όλα τα Ελληνικά  προϊόντα  στο barcode τους  τα τρία  πρώτα  νούμερα είναι  5 20

Αντί  παγωτά Algida η Ηaagen-Dazs αγοράστε Έβγα ,  Κρι Κρι,   δέλτα.
Αντί βούτυρα
Αdoro,Lurpak, προτιμήστε βιταμ,αγνο,Κερκυρας.
Αντί
προσουτο και σαλάμια Lidl , πάρετε Νικας,Υφαντης,creta farm έδεσμα
Αντί μπύρες,Carlsverk, Bud, stella artois υπάρχουν οι Mythos Βεργίνα. Fix. Alfa.
Aντί
Νoutela υπάρχει η Μerenta
Αντί γάλατα
Νουνου,Βεροπουλου, Lidl, προτιμήστε Αγνό, Μεβγαλ, Ολυμπος,Κουκακη
Αντί ουίσκι,  βότκα, αγοράστε κονιάκ, τσίπουρο, ούζο, Ελλ,κρασια.
Αντί σόδα
Tuborg, Perrier, evian, έχουμε Σουρωτή, δουμπια, ξινό νερό

Αντί coca cola,fanta,srite υπάρχουν αναψυκτικά εψα, ηβη, Νιγριτα,Lux.
Αντί ζυμαρικά
Barilla και Lidl προτιμήστε αβεζ.μελισσα, μισκο.
Αντί οδοντόκρεμες
Colgate, Aim υπάρχουν kolynos, aquafresh,oulodent.
Aντί χαρτί υγειάς και κουζίνας Lidl και zewa αγοράστε Diana softex.
Αντί καθαριστικά
Ava, Azax, υπαρχουν τα planet, trylet ευρυκα 
Επομένως  όταν κάνετε την  επόμενη αγορά  σας, σκεφτείτε ότι  ίσως να βοηθάτε  μεσοπρόθεσμα την  επαγγελματική σας  εξέλιξη ή την  επαγγελματική εξέλιξη  αγαπημένων σας  προσώπων. 

Όταν οι επενδύσεις έχουν... χρώμα: «Θύμα» μικροπολιτικών συμφερόντων, που βάζουν προσχώματα στη λειτουργία μιας πρότυπης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής κρέατος, εμφανίζεται να έχει πέσει ο επιχειρηματίας από τη Νάξο, κ. Δημήτρης Κώτσος.











Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος 
«Θύμα» μικροπολιτικών συμφερόντων, που βάζουν προσχώματα στη λειτουργία μιας πρότυπης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής κρέατος, εμφανίζεται να έχει πέσει ο επιχειρηματίας από τη Νάξο, κ. Δημήτρης Κώτσος.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στη zougla.gr, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επεξεργαζόμενο πληροφορίες σχετικά με τα πολιτικά του φρονήματα, τα οποία δεν συνέπιπταν με την απερχόμενη κυβέρνηση, έφραξε τον δρόμο της επένδυσής του. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τον επιχειρηματία που είδε το επενδυτικό του σχέδιο να εγκρίνεται αρχικά την 1η Οκτωβρίου του 2010 με προϋπολογισμό 7.505.000 ευρώ, ο οποίος στη συνέχεια - έπειτα από χειρόγραφες παρεμβάσεις- έπεσε στο 1.720.000. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Κώτσος, ο λόγος που έγιναν οι χειρόγραφες παρεμβάσεις είναι το γεγονός ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώθηκε σχετικά με τα πολιτικά του φρονήματα και προσπάθησε, μέσω του γενικού γραμματέα κ. Γιώργου Κανελλόπουλου (ο οποίος - όπως ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας- φέρεται να έχει παρέμβει χειρόγραφα), να βάλει εμπόδια στο επενδυτικό του σχέδιο.
 «Κάθονται και γράφουν με στυλό ότι το έργο εγκρίνεται με 1.720.000 ευρώ. Μονογράφει ο γενικός γραμματέας, ο κ. Κανελλόπουλος. Με τι ποσό εγκρίθηκε τελικά; Αν εγκρίθηκε με 1.720.000, γιατί δεν μου παρέδωσαν την απόφαση, προκειμένου να της κάνω χρήση, αλλά περίμεναν πέντε μήνες να πάνε σε 6η γνωμοδοτική, για να ξανά εγκρίνουνε τον ίδιο προϋπολογισμό;» αναρωτιέται.

 Ποιος τροφοδοτούσε το υπουργείο με πληροφορίες;  
 Εμπλεκόμενοι στην ιστορία, όπως λέει ο επιχειρηματίας, εμφανίζονται να είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, ο πρώην δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης και ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας. Αυτοί, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Κώτσος, πληροφόρησαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σχετικά με τα πολιτικά «πιστεύω» του, καθώς φοβόντουσαν ότι μία τέτοιας δυναμικής επένδυση θα έδινε τη δυνατότητα στον επιχειρηματία να αποκτήσει ενεργό πολιτικό ρόλο στο νησί.
 «Υπάρχει σύνδεση Σκανδαλίδη – Ρήγα»
πηγή  .zougla.gr

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η Λιάνα Κανέλλη στο BBC (με υπότιτλους)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ Αλήθειες και ψέματα για την δραχμή

Τι θα γίνει έτσι και επιστρέψουμε στη δραχμή; Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα, Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ή θα γυρίσουμε στην λίθινη εποχή. Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν αποκτήσουμε το ευρώ. Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, οι Έλληνες πριν το ευρώ κατοικούσαν στις σπηλιές και στα δέντρα, φορούσαν δέρματα, ζεσταίνονταν με κοπριές και έτρωγαν κουκουνάρια. Μιας και ποιος δεχόταν τότε την ξεφτιλισμένη πληθωριστική δραχμούλα; Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική οικονομία επιβίωνε – με όλα τα προβλήματά της – πολύ καλύτερα εκτός ευρώ παρά με το «ισχυρό ευρώ». Είχε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα καλύτερες, με περισσότερες χώρες και πιο προσοδοφόρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη δραχμή, την μεταχειρίζονταν οι κυβερνήσεις με κύριο σκοπό να διευκολυνθεί η κερδοσκοπία και να αυξηθεί η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα με διαρκείς υποτιμήσεις, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ!!! ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!! ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις.
Κανένας Εργαζόμενος - Κανένα Σωματείο μόνο του.
Εμείς οι 400 εργάτες της ελληνικής χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.
Είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Οι απολύσεις έγιναν για τρομοκρατία, επειδή ομόφωνα η Γενική μας Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουμε 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών.
Η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά μας, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό συνάδελφό μας πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους.
Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση είναι αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι αν δεν δεχθούμε να δουλέψουμε σκλάβοι, θα απολύσει 180 ακόμη εργαζόμενους.
Οι χαλυβουργοί του δώσαμε την απάντηση που πρέπει. Νικήσαμε το φόβο, τους εκβιασμούς, την απειλή της πείνας. Κατεβήκαμε σε απεργία.

Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές, δεν μπορεί κανείς να μας λυγίσει. Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί, να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο. Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα! Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη. 16 μέρες όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Ένιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.
 Είναι φανερό ότι η εταιρεία προσπαθεί να περιφρουρήσει και να αυξήσει την κερδοφορία της μέσα στην κρίση «αναδιοργανώνοντας το εργοστάσιο» με εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας ή/και πετώντας στο δρόμο τους μισούς σχεδόν εργαζόμενους. Ταυτόχρονα επιχειρεί και να χτυπήσει παραδειγματικά οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης και αποφασιστικού αγώνα που δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εδώ και είκοσι
μέρες.
Για το Δ.Σ.
   O Πρόεδρος                                                                        Ο  Γραμματέας
Σταύρος Καλλώνης                                                              Βασίλης Βατίστας




ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΑΠΕΡΓΟΥΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Το Νεοεκλεγέν Διοικητικό Συµβούλιο του Συλλόγου Κορωνίδας συγκροτήθηκε σε Σώµα

Πρόεδρος : Χωριανόπουλος Νίκος  Αντιπρόεδρος : Αλιµπέρτης Μανώλης  Γραµµατέας : Καραµπίνη Κατερίνα
Ταµίας : Ψαρράς Θανάσης
Μέλη : Αλιµπέρτη-Κορρέ Σοφία
Κορρές Γιάννης
Κορρέ Ευανθία
Κρητικός Νίκος
Πρεβενιός Γιάννης


Στην επιτροπή Πολιτιστικών ορίστηκαν οι:
Αλιµπέρτη – Κορρέ Σοφία
Καραµπίνη Κατερίνα
Κορρές Γιάννης
Κορρέ Ευανθία
Πρεβενιός Γιάννης

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τεστ για να δείτε αν σας έχουν επηρεάσει τα νέα μέτρα...

     Η δοκιμή της  μπανιέρας                                                                         
Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ψυχιατρική κλινική, ρώτησα το διευθυντή πώς καθορίζουν εάν ένας ασθενής πρέπει ή όχι να εισαχθεί στην κλινική για θεραπεία;
  "Λοιπόν," είπε ο διευθυντής, «γεμίζουμε ως επάνω μια μπανιέρα, και έπειτα δίνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού, ένα φλυτζάνι τσαγιού και έναν κουβά στον ασθενή και ζητάμε από αυτόν να αδειάσει τη μπανιέρα. »
« Ω, καταλαβαίνω»..... είπα. «Ένα φυσιολογικό άτομο θα χρησιμοποιούσε τον κουβά, επειδή είναι μεγαλύτερος από το κουτάλι ή το φλυτζάνι τσαγιού. »
« Όχι» είπε ο διευθυντής... «Ένα φυσιολογικό άτομο θα τραβούσε το βούλωμα. 


Θέλετε  ένα κρεβάτι κοντά  στο παράθυρο; »
 Μωρό τραβάει γάτα μέσα σε μπανιέρα!

Μεγάλη νίκη του Πανναξιακου - EA Λάρισας 3-1 σετ

Μεγάλη  νίκη του Πανναξιακού - EA Λάρισας 3-1 σετ.
Το 1ο σετ με 25-22,
Το 2ο με 2.6-24
Το 3ο με 27-29 
Βάζοντας και πάλι  την ομάδα της Λάρισας στο παιχνίδι. Στο 4ο όμως και τελευταίο σετ τα κορίτσια του Πανναξιακού, επικράτησαν σχετικά άνετα με 25 - 19 κερδίζοντας το ματς μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους που γέμισαν και σήμερα το κλειστό του ΔΑΚ.
Πανναξιακός ΤουρσούγκαςΔερμάτης΄, Φάρκωνα, Μαύρου, Τοτσίδου, Φραγκίσκου Λαγουδάκη, Μπορίσοβα, Μάρκου (λ), Αξαοπούλου. 
EAΛ (Πνάκας): Ζαφειρίου, Νούσια, Μαδένογλου, Υφαντή, Τρικάλη, Τουσούδη, Καματσέλου (λ), Παπαστεργίου.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Την Κυριακή27/11και ώρα 14:30 ο Πανναξιακος εγκαινιάζει αγωνιστικά το καινούριο Δακ Νάξου με αντίπαλο το ιστορικό σωματείο του Αιγαλεω.Η παρουσία ολων των φιλάθλων στο γήπεδο κρινεται απαραίτητη.

 

Στο sportcyclades.gr μίλησαν, ο Πρόεδρος του Πανναξιακος και ο υπεύθυνος τύπου της ομάδας Κώστας Συμεώνογλου.
Οι παράγοντες της Ναξιώτικης ομάδας μίλησαν για τις προετοιμασίες που γίνονται για τον Κυριακάτικο αγώνα με το Αιγάλεω.
Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση του ΑΟ Πανναξιακού θα διαθέσει ναυλωμένο λεωφορείο για τον Κυριακάτικο αγώνα με το Αιγάλεω.

Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από το Φιλώτι στις 13:30 και θα επιστρέψει από το ΔΑΚ Νάξου με προορισμό το Φιλώτι αμέσως μετά την λήξη του Αγώνα.
*Το Δ.Σ του Α.Ο Πανναξιακός διευκρινίζει ότι οι τιμές των εισιτηρίων είναι προκαθορισμένες από την Ε.Π.Ο.
Τα εισιτήρια εκτυπώνονται και στη συνέχεια διανέμονται στις ομάδες προς πώληση.
Αν και η ομάδα έχει μεγάλες οικονομικές ανάγκες, η διοίκηση προτίθεται να μοιράζει σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας τουλάχιστον 400 εισιτήρια, τα οποία θα διανέμονται στις «ευπαθής ομάδες» και στους μαθητές των σχολείων.
Το Δ.Σ του Πανναξιακού θέλει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο μέσα από το κομμάτι του αθλητισμού και θα κινείται πάντα προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο προπονητής του Αιγάλεω Θωμάς Γράφας μίλησε στο sportcyclades.gr για τον μεθαυριανό αγώνα της ομάδας του με τον Πανναξιακό.
Ο έμπειρος τεχνικός είπε ότι η ομάδα του είναι σε καλή κατάσταση και επέστησε την προσοχή των παιχτών του, τονίζοντας την άποψη του ότι αν η ομάδα του πιάσει την απαιτούμενη απόδοση δεν θα έχει πρόβλημα στον αγώνα της Κυριακής.
Για τις ομάδες της κατηγορίας είπε ότι ξεχωρίζουν 3-4 (Ελπιδοφόρος, Φωστήρας, Περιστέρι) από τον 8ο όμιλο, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι καθώς όλα τα παιχνίδια κρύβουν κινδύνους.
Για την εξέλιξη του πρωταθλήματος ο Κύριος Γράφας υπογράμμισε ότι οι ομάδες δεν πρέπει να βιάζονται διότι το «ταμείο» γίνετε στο τέλος.
Δείτε ολόκληρο το βίντεο μα τις δηλώσεις του Θωμά Γράφα.

Η Μάνα, πικραμένη από το θάνατο του συζύγου της γράφει.......


Ένα μικρό αφιέρωμα στον υπέροχο εκείνο άνθρωπο που έφυγε από την ζωή Κωνσταντινο Βιτζηλαίο (Κούρο) .Φυσιογνωμία συμπαθής,ευγενικός,διακρινόταν για την πραότητα του,την καλοσύνη του,την φιλοξενία του Ήταν άνθρωπος του καλαμπουριού, της παρέας, πρώτος τσαμπουνιέρης του χωριού.
Δημιουργώντας μια πολυμελή και αξιέπαινη οικογένεια ευτύχησε να καμαρώσει παιδιά και εγγόνια.
Λεβέντης σωστός, ανέθρεψε τη φαμίλια του με τη συμπαράσταση και αγαστή φροντίδα της συζύγου του που τόσο πολύ τον λάτρεψε και τον  αγάπησε. Η αγάπη, η φροντίδα και η στοργή για τη φαμίλια του ήταν άξια θαυμασμού. 

Η Μάνα, πικραμένη από το θάνατο του συζύγου της γράφει
Μαρία Κ. Κρητικού (Μπαλαρινομαρία)

Χρόνος είναι που ήφυες
Κώστα κι είμαι μόνη
δυο μέρες έλα να σε δω
γιατί με τρων' οι πόνοι

Θα 'χω τη πόρτα ανοιχτή
τα φώτα αναμμένα
και τα παιδιά μας θα 'χω πα
απόψε μαζωμένα


                                         

Ειν' η καρέκλα σου κενή
να 'ξερες πώς λυπούμαι
φύε απ' του χάρου τα δεσμά
κι έλα να ιδωθούμε

Ο χάρος πως σε πλάνεψε
φαίνεται Κωσταντή μου
και πίσω πια δεν έρχεσαι
να γιάνει η ψυχή μου

Στάση εργασίας το Σαββατοκύριακο σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ

Δύσκολο θα είναι το Σαββατοκύριακο για όσους χρησιμοποιούν τα μέσα σταθερής τροχιάς για τις μετακινήσεις τους αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας.
Οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ αντιδρούν στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και τη μείωση του προσωπικού που αναμένεται να επιφέρει μειώσεις στις συχνότητες των δρομολογίων.

Πως θα κινηθούν όμως τα μέσα; Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργούν από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας ενώ το Τραμ δεν θα λειτουργεί από τις 00:00.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου το Μετρό και ο ΗΣΑΠ θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 π.μ. και το Τραμ δεν θα λειτουργεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 06:00 π.μ.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ στον αγώνα, όλοι στη μάχη. Στις 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ κανείς στη δουλειά. Να νεκρώσουν τα ΠΑΝΤΑ.

ΠΑΜΕ ΝΑΞΟΥ  
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες,
ΕΝΙΑΙΟ  ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ  
ΟΛΟΙ στον αγώνα, όλοι στη μάχη. Στις 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ κανείς στη δουλειά. 

Να νεκρώσουν τα ΠΑΝΤΑ. Σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνουν τώρα συνελεύσεις και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην κλιμάκωση του αγώνα. 

 
  • Να δυναμώσει παντού η αλληλεγγύη ανάμεσα στην εργατική τάξη.
  • Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Όχι στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί νόμοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.
  • Να γενικευτεί το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια. Να μη πατήσει πόδι στις γειτονιές, συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα. Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια.
  • Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να ισοπεδώσουν τις συντάξεις. Να μην πληρωθούν οι δανειστές, να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις.
  • Κανένας άνεργος χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία.
  • Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.
  • Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Αφορολόγητο όριο 40.000€ για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια και 5.000€ για κάθε παιδί.
  • Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.

Tην Τετάρτη 30/11/2011, στις 18.00 καλεί o Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε ανοιχτή συζήτηση όλους τους φορείς τις συλλογικότητες και τους ενδιαφερόμενους δημότες του Δήμου για το χαράτσι ακινήτων

 Tην Τετάρτη 30/11/2011, στις 18.00 καλεί  o Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε ανοιχτή συζήτηση όλους τους φορείς, τις συλλογικότητες και τους ενδιαφερόμενους δημότες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης», με θέμα την επιβολή και είσπραξη, μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ, του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, ώστε να διερευνηθούν οι τρόποι με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να διασφαλιστούν, ατομικά ή συλλογικά, απέναντι σε κάθε κίνδυνο που προκύπτει από τη μη καταβολή του ειδικού τέλους.
 Η επιτροπή αυτή απαρτίζεται από μέλη του Σύλλογου Πολυτέκνων, της Ένωσης Ξενοδόχων, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, των Ενοικιαζομένων Δωματίων, της Ανοιχτής Συνέλευσης,απο την συμπαράταξη "Πολίτες για τα Νησιά μας", μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και πολίτες του Δήμου μας

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Το ρόδι είναι ασφαλής και αποτελεσματικός παράγοντας κατά του καρκίνου του δέρματος, του παχέος εντέρου και του προστάτη.

Το ρόδι στην Αρχαία ελληνική μυθολογία αντιπροσωπεύει τη ζωή και την αναγέννηση. Οι Αρχαίοι Πέρσες πίστευαν ότι... οι σπόροι του ροδιού έκαναν τους πολεμιστές ανίκητους. Μέχρι και σήμερα το ρόδι έχει ισχυρό συμβολισμό στην παράδοσή μας. Το σπάσιμο του ροδιού την πρωτοχρονιά και στους γάμους συμβολίζει την καλοτυχία και τη γονιμότητα. Αυτό το Αρχαίο φρούτο που γιορτάζεται για χιλιάδες χρόνια, κεντρίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των ερευνητών και τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως δεν υπάρχει άλλη τροφή, που μας χαρίζει τόσο απλόχερα η φύση, η οποία να είναι τόσο ευεργετική για την υγεία του ανθρώπου.

Πρόσκληση σε πολιτιστικούς φορείς από τον ΝΠΔΔ,

Καλούνται τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων, που εδρεύουν στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, για ενημέρωση, συζήτηση, κατάθεση προτάσεων και συντονισμό δράσεων.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Ιάκωβος Ναυπλιώτης - Σαραντηνός

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
  Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Περίληψη διακήρυξης για την παραχώρηση χρήσης (εκμίσθωση) ξενώνα Τ.Κ. Κορωνίδας ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων


  • ΑΔΑ4576ΩΚΗ-ΕΧ8
  • Αριθμός Πρωτοκόλλου14445
  • Θέμα Περίληψη διακήρυξης για την παραχώρηση χρήσης (εκμίσθωση) ξενώνα Τ.Κ. Κορωνίδας
  • Τελικός Υπογράφων Δήμαρχος - Εμμανουήλ Μαργαρίτης -
  • Ημερομηνία Απόφασης18/11/2011
  • Ημερομηνία Ανάρτησης18/11/2011 10:18:22
  • Είδος Απόφασης ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
  • Φορέας Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
  • Μονάδα Αιρετοί
  • Θεματική
    • Διαχείριση περιουσίας ΟΤΑ
      
     
  • Το τοπικό συμβούλιο Κορωνίδας για το θέμα <<διαχείριση του ξενώνα>>,συνεδρίασε 15-05-11 και αποφάσισαν την εκμετάλλευση σε ιδιώτες τα δύο μέλη ψήφισαν υπέρ και το ένα κατά.
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 15-5-11

       Στις  15-05-11 συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο Κορωνίδας με θέμα <<διαχείριση του ξενώνα>>, ύστερα από αίτηση της Δημ. Αρχής για ανάκληση της πρώτης απόφασης μας που ζητούσε τη διαχείριση να την έχει η Τοπ. Κοινότητα. Ο πρόεδρος και το άλλο μέλος του τοπικού συμβουλίου ψήφισαν την ανάκληση της απόφασης, εξυπηρετώντας τις πολιτικές και τους νόμους που τις στηρίζουν ώστε να εκχωρούνται τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου για εκμετάλλευση από τους ιδιώτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα εξής:
  • Να βγει ο ξενώνας σε δημοπρασία  με ό,τι  συνεπάγεται αυτό (υψηλά ενοίκια προς τους  πολίτες, φθορές που θα υποστεί από την χρήση).
  • Δεν θα μπορεί η Κοινότητα να φιλοξενεί διάφορα γκρουπ (για πολιτιστικές και
     άλλες δραστηριότητες ),όπως  κατά καιρούς έχει κάνει.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΡΕΣ
    Συμβ. Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας 
      Η δική μου τοποθέτηση για το θέμα ήταν η παρακάτω:                                          
    Σαν Λαϊκή Συσπείρωση, είμαστε ενάντια σε κάθε εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων του Δήμου μας για να τα εκμεταλλεύονται ιδιώτες , ενώ μπορεί να τα διαχειριστεί ο Δήμος προς όφελος των κατοίκων. Έτσι και με τον ξενώνα του χωριού μας πρέπει η Δημ. Αρχή να φροντίσει να τον εξοπλίσει τόσο σε υλικά που τυχόν χρειάζεται όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας μέσα στο χωριό. Τη διαχείριση να την έχει η  Τοπ. Κοινότητα και τα έσοδα να  χρησιμοποιούνται για ανάγκες του χωριού 

    Κορωνίδα 17-5-1

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τοποθέτηση στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου 16/11/2011 με θέμα «την πληρωμή του έκτακτου τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ»


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΡΕΣ                                                                      
      Συμβ. Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας 


Τοποθέτηση  στη συνεδρίαση του  τοπικού συμβουλίου 16/11/2011 με θέμα «την πληρωμή του έκτακτου τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ»
      Ένα κοινωνικό αγαθό όπως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν μπορεί να συνδυάζεται με την επιβολή άδικων και βάρβαρων μέτρων. Κρίνουμε άδικο και απαράδεκτο το μέτρο και δεν δεχόμαστε η ΔΕΗ να λειτουργεί σαν φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
Σήμερα η περισσότεροι δεν έχουν και άλλοι δεν  θέλουν να πληρώσουν τα άδικο και  βάρβαρο χαράτσι.
Δεν πρέπει να δεχτούμε και να επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα που για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώνει το αντιλαϊκό και παράνομο χαράτσι στη ΔΕΗ.
Να καλέσουμε το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να πάρει θέση και να υπερασπίσει  τα δικαιώματα και το συμφέρον των δημοτών.
Το τοπικό συμβούλιο  πρέπει να είναι μπροστάρης σε τέτοια προβλήματα και υποχρεωμένο να στηρίζει τις κινήσεις που γίνονται από  τους κατοίκους.
Να υποστηρίξουμε  το ψήφισμα των κατοίκων του χωριού και να συμμετέχουμε στις αγωνιστικές  κινήσεις που έχει προγραμματίσει η Λαϊκή Επιτροπή που συγκροτήθηκε.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Επαφή του Blue Star Naxos στο λιμάνι της Νάξου

Επαφή του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Naxos στο λιμάνι της Νάξου

Πρωινές ώρες χθες 20/11/2011, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE STAR ΝΑΞΟΣ» Ν.Π. 11014, κατά το χειρισμό πρόσδεσής του, στο λιμάνι Νάξου, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Θήρας, με τριάντα (30) επιβάτες, ήρθε σε επαφή με τον προβλήτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στρέβλωση ελασμάτων στο  δεξί  άκρο του πρυμναίου ζωναρίου του πλοίου.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη ή μέλους του πληρώματος και δεν προκλήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από ναυπηγό του τοπικού κλιμακίου, το πλοίο συνέχισε το εγκεκριμένο δρομολόγιο του για Πάρο-Πειραιά.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΑ ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ

Από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου κάθε χρόνο η Νάξος ασχολείται με την παραγωγή της ρακής και πιο πολύ στα ορεινά χωριά Κωμιακή, Κινίδαρο, Μονή. Η διαδικασία έχει και χαρακτήρα γιορτής, αφού η φρέσκια ρακή δοκιμάζεται απευθείας από όσους παρακολουθούν και εύχονται να είναι καλοξόδευτη η νέα παραγωγή, αλλά κάνουν και την κριτική τους αφού το καζάνι δεν βγάζει ίδιας ποιότητας προϊόν για όλους, η ποιότητα της στροφυλιάς είναι το σημαντικότερο για να κάνεις καλή ρακή. Ό,τι βάζεις στο καζάνι, αυτό θα σου δώσει. Αν η στροφυλιά είναι ξινισμένο ή δεν έχει βράσει, δεν θα έχουμε καλό αποτέλεσμα. Πόσο δυνατή θα είναι η ρακή, εξαρτάται από την επιθυμία του νοικοκύρη».
Όπως λέει, μετά το πάτημα των σταφυλιών η στροφυλιά στραγγίζεται. Στη συνέχεια μπαίνει στο χάλκινο καζάνι. Προτού τη ρίξουμε, απλώνουμε στον πάτο του δύο λινά τσουβάλια για να μην καθίσουν στο κατακάθι. Όταν κλείσει το καπάκι του καζανιού και σφραγιστεί αρχίζει το βράσιμο. Όταν η θερμοκρασία φθάσει τους 70 βαθμούς  χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αλκοόλ που παράγεται εξατμίζεται από το καζάνι και περνά σαν ατμός στον «λουλά», που είναι μέσα σε ένα μεγάλο δοχείο με νερό. Οι ατμοί υδροποιούνται και βγάζουν την ρακί.
  
Τα μυστικά της καλής ρακής
1. Η στροφυλιά να είναι μαζί με μούστο  σε βαρέλι για τουλάχιστον έναν μήνα σε σκιερό και δροσερό μέρος όπου ζυμώνονται και πρέπει να ανακατεύονται πριν αρχίσει η διαδικασία της απόσταξης.
2. Αφαιρούνται υποχρεωτικά τα κοτσάνια των σταφυλιών για να μην μπει μέσα στο ποτό το ξυλόπνευμα.


3. Οι μερακλήδες προσθέτουν κατά τη ζύμωση φρούτα, για να δώσουν ιδιαίτερο άρωμα στην ρακή τους.
4. Τα καζάνια  στήνονται υποχρεωτικά σε ανοικτούς χώρους με πρόχειρες στέγες για προφύλαξη από την βροχή
5. Το ρακοκάζανο πρέπει να είναι από χαλκό και πάντα  γανωμένο και καθαρό

Ενδεικτικά, στα 100 λίτρα γλεύκους, τα πρώτα 50 ml αποστάγματος είναι πλήρη μεθανόλης, αλλά για να είμαστε σίγουροι καλό είναι να πετάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα, ας πούμε 250 ή 300 ml. Έτσι θα έχουμε ένα πολύ καθαρότερο τσίπουρο. Το απόσταγμα που βγαίνει δεν έχει σταθερούς αλκοολικούς βαθμούς, αλλά αυτοί μειώνονται σημαντικά όσο περνάει η ώρα. Περιοδικά λοιπόν μετράμε τους αλκοολικούς βαθμούς με ένα αλκοολόμετρο και σταματάμε την απόσταξη στο σημείο που εμείς επιθυμούμε, ανάλογα με το γούστο μας, δηλ. ανάλογα με το πόσο «βαρύ» ή «ελαφρύ» θέλουμε να είναι το τσίπουρό μας. Μετά το τέλος της απόσταξης, ότι απομένει πετιέται (είναι μάλιστα πολύ καλή κοπριά!)

Σχετικά με την ποσότητα τσίπουρου που θα πάρουμε, μόνο ενδεικτικές τιμές υπάρχουν. Για παράδειγμα, το καζάνι των 120 κιλών που αναφέρθηκε πριν δίνει 35 λίτρα αλκοόλ ανά 100 περίπου λίτρα γλεύκους . Όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι η ποσότητα τσίπουρου ανά κιλό γλεύκους μόνον ενδεικτική μπορεί να είναι, διότι εξαρτάται από τους εξής παράγοντες:

1. Την ποιότητα του σταφυλιού, δηλ. την περιεκτικότητά του σε σάκχαρα (όσο πιο πολλά σάκχαρα έχει, τόσο πιο πολύ τσίπουρο δίνει).

2. Τους αλκοολικούς βαθμούς που θέλουμε να έχει το τσίπουρο μας, δηλ. το σημείο που αποφασίζουμε να διακόψουμε την απόσταξη (όσο πιο πολλούς βαθμούς, δηλ. όσο πιο «δυνατό», το θέλουμε, τόσο πιο λίγο τσίπουρο παίρνουμε).
Τα γλέντια και τα φαγοπότια άρχισαν
 

ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΕΡΑΤΕΡ (ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ 5Η ΕΠΕΤΕΙΟ

Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και βασισμένο σε κινηματογραφικά ντοκουμέντα επαγγελματιών οπερατέρ οι οποίοι κατέγραψαν με την κάμερά τους τα γεγονότα. Έλληνες κινηματογραφιστές και συνεργάτες ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων περιγράφουν σκηνές από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 όπως τις βίωσαν ως αυτόπτες μάρτυρες, τις επικίνδυνες συνθήκες κινηματογράφησης, τις τεχνικές δυσχέρειες, τις αντιξοότητες ως προς τη διοχέτευση του δημοσιογραφικού τους υλικού στο εξωτερικό, αλλά και τις συλλήψεις τους από το δικτατορικό καθεστώς και την κακοποίησή τους, όπως στην περίπτωση του ΝΙΚΟΥ ΠΑΤΣΑΒΟΥ, συνεργάτη της γερμανικής τηλεόρασης, ο οποίος ανεβασμένος στην κολώνα της πύλης του Πολυτεχνείου γκρεμίστηκε μαζί της με την είσοδο του τανκ. 
Το κινηματογραφικό υλικό του ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, το συγκεντρωμένο πλήθος και τα αντιδικτατορικά συνθήματα. Παρακολουθούμε το χρονικό των γεγονότων με εικόνες από το προαύλιο του Πολυτεχνείου και τους εσωτερικούς χώρους –αίθουσα του ραδιοφωνικού πομπού, αμφιθέατρα-συνεντεύξεις και δηλώσεις των φοιτητών σε έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, την πορεία των εργαζομένων και των σπουδαστών το πρωί της 16ης Νοεμβρίου αλλά και τη σκηνή την ίδια νύχτα της επέμβασης του στρατού και της εισβολής του τανκ, που κάλυψε ολλανδικό τηλεοπτικό συνεργείο από το απέναντι ξενοδοχείο. Περιέχονται επίσης, σκηνές που γυρίστηκαν κατ’ εντολήν της στρατιωτικής δικτατορίας-φιλμ ΣΙΝΑΝΙΔΗ-από την έξοδο του τανκ από το Πολυτεχνείο λίγο μετά την εισβολή και από την επόμενη ημέρα της καταστολής της εξέγερσης και της κήρυξης του στρατιωτικού νόμου. 
Μιλούν και σχολιάζουν τα πλάνα τους οι ΣΙΝΑΝΗΣ ΣΙΝΑΝΙΔΗΣ, Β. ΜΑΛΛΙΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΒΟΣ, Κ. ΒΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΒΥΡΝΑΣ, και ο ΑΛΜΠΕΡΤ ΚΟΥΡΑΝΤ. Την εκπομπή προλογίζει ο δημοσιογράφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ενώ στο τέλος βλέπουμε στιγμιότυπα από τον εορτασμό της 5ης επετείου του Πολυτεχνείου και τις καταθέσεις στεφάνων.




Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τοπ. Διαμ. ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ (Ενάντια στα χαράτσια )

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Κωμιακή 19-11-2011
Σε λίγες μέρες, θα αρχίσουν να λήγουν οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, γι αυτό πρέπει να κλιμακώσουμε τη δράση μας και να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που η ΔΕΗ προβεί σε διακοπές ρεύματος. Πρέπει να συμπαρασταθούμε και να αποτρέψουμε τη διακοπή ρεύματος σε όσους για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουν το βάρβαρο και αντιλαϊκό χαράτσι. Για να υπάρχει συντονισμός και για να μπορούμε να δημιουργούμε γρήγορα ομάδες περιφρούρησης, καλούμε όλους τους κατοίκους του Τοπ. Διαμερίσματος Κορωνίδας να επικοινωνούν με τα παρακάτω μέλη της Λαϊκής Επιτροπής, είτε για πληροφορίες για τη δράση που γίνεται είτε όταν αντιληφθούν συνεργεία της ΔΕΗ να προχωρούν σε διακοπές ρεύματος.

ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ 6986155086 – 2285051645 ΚΩΜΙΑΚΗ 
ΑΝΔΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 6979318331 – 2285067149 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 
ΒΙΤΖΗΛΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 6974723295 – 2285051213 ΚΩΜΙΑΚΗ 
ΚΟΡΡΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 6972840552 – 2285024824 ΑΓΙΑ 
ΚΟΡΡΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 2285063211 ΧΙΛΙΑ ΒΡΥΣΗ
ΚΟΡΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 6906279789 – 2285051728 ΚΩΜΙΑΚΗ 
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 6972330930 – 2285052214 ΚΩΜΙΑΚΗ
ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΥ ΠΟΠΗ 6977067707 ΦΑΡΑΚΛΟΣ 
ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 6973220321 – 2285052288 ΚΩΜΙΑΚΗ
ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 6977808303 – 6973361459 ΠΟΤΑΜΟΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 18/11/2011

ΙΩΑΝΝΗΣ    ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Βουλευτής       Κυκλάδων – ΝΕΑ        ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό της Βουλής, διεξάγεται μέσα σ’ έναιδιαίτερα φορτισμένο κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και σε μια κρίσιμη στιγμήγια την πορεία της πατρίδας μας.Ο Προϋπολογισμός από μόνος του, ως δημοσιονομικό μέγεθος, δεν είναιτίποτε άλλο παρά ένα άθροισμα δαπανών, καθώς τα έσοδα του προέρχονται αποκλειστικά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. 

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 2012

Τοποθετήσεις της Ευ. Ψαρρά στη συνεδρίαση του ΔΣ για ΦΠΑ και ''χαράτσι''

Τοποθέτηση στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 18-11-2011 στο 2ο θέμα: «Λήψη απόφασης σχετικά με την είσπραξη από την Δ.Ε.Η. Α.Ε. του ειδικού τέλους έκτακτης εισφοράς Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. σύμφωνα με τον Ν. 4021/2011. κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι ...ακούγονται εδώ διάφορα πράγματα, η βασική κατεύθυνση απ’ ότι βλέπω είναι το νομικό πλαίσιο που υπάρχει, και δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση του κ. δημάρχου ότι θα κάνουμε βέβαια ό,τι μπορούμε αλλά υπάρχει βέβαια και ο νόμος ή που χαρακτηρίζει σαν «λεονταρισμούς» που πιθανόν, όπως λέει, να κρύβουν πίσω «λαϊκισμούς- λαϊκίστικη πολιτική» τις απόψεις άλλων φορέων είτε πολιτικών είτε φορέων απλών για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που συζητάμε. Μιλάτε για μια νομικίστικη αντιμετώπιση. Ποια νομική αντιμετώπιση, αλήθεια; Αυτοί οι νόμοι που υπάρχουν και  μπαίνουν (ψηφίζονται) κάθε μέρα είναι νόμοι που υπερασπίζουν το δίκιο του κόσμου; Είναι νόμοι που λαμβάνουν υπόψη την κατάστασή του; και οι εκπρόσωποι αυτής της πολιτικής της νομικής και της εκτελεστικής λειτουργίας του κράτους σ’  αυτή την κατεύθυνση λειτουργούν. Πριν από λίγες μέρες στην Καλαμάτα όπου προσέφυγαν δικαστικά για το θέμα αυτό κάποιοι ενδιαφερόμενοι είπατε ότι δικαιώθηκαν. Χτες  όμως στις ειδήσεις από την πολιτεία και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Οικονομικών υπήρξε αντίδραση στην απόφαση. Για ποια δικαιοσύνη, λοιπόν, μιλάτε και για ποιους νόμους;Οι νόμοι και η δικαιοσύνη αυτού του κράτους δεν είναι για τον εργαζόμενο κόσμο, είναι οι νόμοι και η δικαιοσύνη που επιβάλλει η πλουτοκρατία άσχετα μέσα από ποιο πολίτευμα έχει κάθε φορά να την υλοποιεί και να την ασκεί. Ζούμε πραγματικά τη δικτατορία των μονοπωλίων που εκφράζεται με τη συγκεκριμένη σήμερα  μορφή πολιτεύματος.

κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι,

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το Δημοτικό σχολείο ΚΩΜΙΑΚΗΣ υποβαθμίστηκε σε μονοθέσιο, λόγω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

       Σχολείο 70 χρόνια ιστορία
Η κυβέρνηση άλλαξε και πάλι τον σχολικό χάρτη και προχώρησε είτε σε κατάργηση, είτε σε συγχώνευση, είτε σε υποβίβαση Δημοτικών Σχολείων.
Με βάση νέο Π.Δ.ανακλήθηκε η προηγούμενη απόφαση (με αρ. 29984/Δ4/14-3-11 ΦΕΚ 440/τΒ’/18-3-11) και υπογράφηκε νέα από την υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, στη Νάξο υποβιβάζονται: Το 5θέσιο Δημ.Σχολείο Βίβλου γίνεται 3θέσιο. Το 2θέσιο της Κωμιακής γίνεται μονοθέσιο, το 2θέσιο της Κορώνου γίνεται μονοθέσιο, της Ποταμιάς επίσης μονοθέσιο.
Συγχωνεύονται: Το μονοθέσιο της Γαλήνης με το 12θέσιο Γ’ Δημ.Σχολείο Χώρας. Το μονοθέσιο του Γαλανάδου με το 6θέσιο του Αγ. Αρσενίου. Καταργείται το Δημ. Σχολείο Εγγαρών.
Με αυτές τις αλλαγές, πλήττονται οι περιοχές που βρίσκονταν κοντά στο Δημ. Σχολείο Γαλήνης που συγχωνεύτηκε με το Γ’ Δημ.Σχολείο Χώρας, όπως ο Κάμπος Εγγαρών και η Χίλια Βρύση, οπότε τα παιδιά θα πηγαίνουν πολλά χιλιόμετρα πιο μακριά από την κατοικία τους..

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Παράδοση ψηφίσματος στη ΔΕΗ Νάξου μαζί με Κωμιακίτες για το ''χαράτσι''

Ανάμεσα στα,εκατοντάδες ανά την Ελλάδα,ψηφίσματα και διαμαρτυρίες για το περιβόητο ''χαράτσι'' πάνω στο λογαριασμό της ΔΕΗ,ήρθε να προστεθεί και αυτό των κατοίκων και φορέων της Κωμιακής ως αποτέλεσμα της συγκέντρωσης και συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Π.Κέντρο την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011.Πέρα από τις απόψεις που κατατέθηκαν στη συγκέντρωση αυτή,οι οποίες συγκλίνουν στην κατάργηση και απόρριψη αυτού του παράλογου μέτρου,οι ίδιες απόψεις κυριαρχούν και σε καθημερινές συζητήσεις σε άλλους χώρους, με τους κατοίκους αυτής της άγονης και δύσκολης περιοχής,όπως είναι η Κωμιακή ,να αδυνατούν να το πληρώσουν την στιγμή που οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που ξέρετε σε τί επίπεδα κυμαίνονται οι συντάξεις αυτές,αλλά και αυτές του ΙΚΑ δεν ξεπερνούν τα 600 με 700 ευρώ και έχοντας μπροστά μας έναν χειμώνα που θέλει τουλάχιστον δύο τόννους πετρέλαιο για να βγεί,μια και εδώ πάνω το κρύο είναι τσουχτερό,αλλά και το πετρέλαιο φέτος είναι τσουχτερό. Το ψήφισμα παραδόθηκε σήμερα στις 12:00, από μια λα'ι'κη επιτροπή που συγκροτήθηκε,στη ΔΕΗ με την ταυτόχρονη παρουσία πολλών κατοίκων της Κωμιακής ,του Απόλλωνα και όχι μόνο,αλλά και την συμμετοχή και συμπαράσταση της Ευδοκίας Ψαρρά,επικεφαλήςτης Λα'ι'κής Συσπείρωσης,η οποία χρησιμοποιώντας την ιδιότητά της αυτή,πήρε το λόγο και τόνισε μεταξύ άλλων στον προ'ι'στάμενο αλλά και στους εργαζομένους στη ΔΕΗ,ότι είναι και αυτοί,πέρα από εργαζόμενοι,απλοί πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με όλους και πρέπει να δείξουν την ανάλογη κατανόηση.



                                                                                   Βίντεο-Κείμενο: Γιώργος Α. Κρητικός