Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Συνάδελφοι, Ωμά και κυνικά ο πρωθυπουργός της «αριστερής» συγκυβέρνησης ανακοίνωσε τις νέες μειώσεις στις συντάξεις (στο σύνολο κύριων και επικουρικών) πάνω από 1.200 ευρώ μικτά, θεωρώντας υψηλοσυνταξιούχους όσους παίρνουν μικτά πάνω από το ποσό αυτό!!! και τους οποίους δήλωσε πως  δεν σκοπεύει να «προστατεύσει»...........
Ταυτόχρονα ξεκίνησε η περικοπή του ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους οποίους υποτίθεται πως θα προστατεύσει !!!.
 Ενημέρωσε πως τα νέα φορολογικά μέτρα θα επιβαρύνουν το εισόδημα κάθε εργαζόμενου, συνταξιούχου, μικροεπιχειρηματία, φτωχομεσαίου αγρότη από το πρώτο (1ο) ευρώ, θεωρώντας μάλιστα σαν πλούσιες οικογένειες όσες έχουν συνολικό ετήσιο εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ.
Διαβεβαίωσε τους δανειστές και τους βιομήχανους, στέλνοντας περίπατο τις «κόκκινες γραμμές του»!!!, πως θα τηρήσει μέχρι κεραίας τις δεσμεύσεις του νέου μνημονίου  και θα πάρει όσα ακόμη αντιλαϊκά μέτρα χρειαστούν, προκειμένου  να γίνει γρήγορα η αξιολόγηση  και να πάρει νέα δανεικά για τους τραπεζίτες και βιομήχανους, που θα πληρώσει βέβαια πάλι ο λαός, ενώ διαβεβαίωσε για τη δημιουργία ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων του κρατικού προϋπολογισμού σε βάρος των λαϊκών αναγκών.
  Συνάδελφοι
   Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση μια πρέπει να είναι η απάντησή μας, όχι μόνο από εμάς τους συνταξιούχους, αλλά από όλο τον χειμαζόμενο εργαζόμενο λαό σε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία ενάντια στις αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές που μας καταστρέφουν.
Ø Παίρνουμε μέρος στην οργάνωση της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας, που θα οργανώσουν τα συνδικάτα σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Ø Όλοι στις περιφερειακές συγκεντρώσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων που θα γίνουν: Στην Κομοτηνή 7/3, στη Θεσσαλονίκη 8/3, στη Λάρισα και στο Ηράκλειο στις 9/3 και στην Αθήνα στις 10 Μάρτη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά) στις 10 πμ.
Συνάδελφοι,
ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ Η ΘΑΝΑΤΟΥ
ΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Ο σύλλογός μας θα βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απόκρουση αυτής της πολιτικής, μαζί με την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και το ΠΑΜΕ, σε αντίθεση με τους άλλους συλλόγους συνταξιούχων από τους χώρους των πρώην ΔΕΚΟ, Τραπεζών, που απέχουν συστηματικά και σκόπιμα από τους αγώνες του εργατικού και συνταξιουχικού κινήματος, ώστε να διευκολύνουν την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της ΕΕ, της οποίας δηλώνουν πιστοί υποστηρικτές.
Η ενίσχυση του Συλλόγου μας θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο την οργάνωση και την επιτυχία των αγώνα μας.
Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες τους, να γίνετε μέλη του Συλλόγου μας και να πάρετε μέρος στις αρχαιρεσίες, που θα γίνουν για την ανάδειξη των νέων οργάνων Διοίκησης (Δ. Σ., ΓΑΣ, Ε.Ε.). Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στις 28-29-30 Μάρτη στα γραφεία του Συλλόγου μας Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος.
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ


                                        ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: