Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ο Εντολοδόχος Ελληνικός Λαός... Δημαγωγία και λαϊκισμός.

  Μανόλης Κορρές γράφει: Ο Εντολοδόχος Ελληνικός Λαός
Έκανε λάθος ο επίδοξος που το είπε; Λάθος γλωσσικό; Μα τι λέτε;
Κανένα λάθος ο Κυριάκος!!! Σωστό και τίμιο παλικάρι!!! Και η ντομπροσύνη του; …Κορώνα!!! 
Την άποψή του, είπε. Την πολιτική!!! Αυτός είναι ο λαός για την παράταξη. Εντολοδόχος!!! Να δέχεται εντολές, να σκύβει! Μούγκα και στη γωνία!!! 
Και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, πως ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ! Μην του δοθεί η δυνατότητα, για να το ….επιστρέψει! Το νου σας, εκεί πάνω, να πράττετε σωστά!!! Στήνουν καρτέρι οι Εκδικητές!!!
Δημαγωγία και λαϊκισμός
Ούτε συνώνυμα ούτε τίποτα. Αυτά δεν είναι της Γραμματικής! 
Είναι παιδάκια της ζωής, παιδάκια της Πολιτικής. Της παρακμής! Αγοραία, εγχώριο παμπάλαιο το ένα και αποικιακό.......
το άλλο άγουρο. Πρώτα προσβάλλουν και μετά ζημιώνουν και τα δύο. Το πρώτο συμβαίνει πάντα, το δεύτερο, αν βρούνε δεκτικά ακροατήρια. 
Ποσά αντιστρόφως ανάλογα με την 'ποιότητα' της Δημοκρατίας. Που δεν τη σέβονται ποσώς. Αφού δε σέβονται πρώτα πρώτα τους πολίτες!
Η δημαγωγία έχει βουητό. Φανφάρα! Και δίνει. Υποσχέσεις, επαίνους κι αγαθά. Ο λαϊκισμός είναι ύπουλος και δρα στα μουλωχτά! Αυτός δε δίνει. Προσποιείται τον κακόμοιρο και το μαλάκα, γιατί έτσι θεωρεί αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται! Να δουν ότι είναι ένας απ΄ αυτούς, να κλέψει την εμπιστοσύνη! Καραγκιοζιλίκι!
Ααα! Και άχροα, που λέμε και στην πρέφα! Ναι, και η δημαγωγία μιλάει πάντα αφ’ υψηλού καμαρωτή, απ΄ το μπαλκόνι. Ο λαϊκισμός, στο έδαφος, μέσα στην πλέμπα, έτσι τη νιώθει, θλιβερός!
Μ.Κ.

Περγαμηνές Μανόλης Κορρές 
Η Αρχή! 
Η αέναη πάλη του ανθρώπινου νου με το βάθος του Χρόνου. Να διανυθεί η άπειρη απόσταση! Και ο καλπάζων ανθρώπινος νους χιλιετίες, να είναι πάντα στην αρχή! Να μη λείπουν ποτέ προορισμοί και κίνητρα!
Μ.Κ.


 
 ΄Εργο σε περγαμηνή (δέρμα εριφίου φυτικής κατεργασίας, μελάνια ανεξίτηλα, χρησιμοποιήθηκαν μεταλλικές πένες σε κονδυλοφόρο). Διάκοσμος



 Εργα του Μανόλη Κορρέ

Δεν υπάρχουν σχόλια: