Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία πλήθους πιστών η Λιτανεία των Επιταφίων στην Ερμούπολη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής με την Λιτανεία των Επιτάφιων και την κοινή δέηση στην πλατεία Μιαούλη
Σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία πλήθους πιστών κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής στη Σύρο με την Λιτανεία των Επιταφίων και την κοινή δέηση στην πλατεία Μιαούλη.
Χιλιάδες πιστοί, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, κατέκλυσαν την πλατεία Μιαούλη και τους γύρω δρόμους για να παρακολουθήσουν την περιφορά των Επιταφίων των Ιερών Ναών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου. 
Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Καθολικού Ναού της Ευαγγελίστριας, την οποία συνόδευε η μικτή χορωδία της ενορίας και πλήθος πιστών.
Η χορωδία του Αγίου Νικολάου απέδωσε θρησκευτικούς ύμνους, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου έπαιζε πένθιμα εμβατήρια.

Ακολούθησε δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’, ο οποίος στον χαιρετισμό του προς τους πιστούς απηύθυνε μήνυμα αγάπης, ελπίδας και προσευχής στους συγκεντρωμένους πιστούς

Ο καλός καιρός που επικρατούσε βοήθησε στην χωρίς απρόοπτα πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και στην παρουσία χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

https://cyclades24.gr/2017/04/se-klima-katanyxis-plithos-pistwn-litaneia-epitafia-ermoupoli/

Γιώργος Σολάρης


Είμαι ο Γιώργος Σολάρης, δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Cyclades24.gr που παρέχουμε 24ωρη ενημέρωση για την Σύρο και τις Κυκλάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: