Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Επιστολή της Δράσης στον Δήμαρχο & το Δημοτικό Σύμβουλιο ,για το Μετρό

Θέμα: To METRO στο Γαλάτσι.  Η Μ.Π.Ε.της γραμμής 4 της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

Κύριε Δήμαρχε , κυρία πρόεδρε,κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι
Το διαχρονικό ζήτημα της έλευσης του ΜΕΤΡΟ  στο Γαλάτσι  μπαίνει στις ράγες του, με απροσδιόριστους, όμως ,τους χρόνους εκκίνησης και περάτωσης των έργων.     Βασική παράμετρο του ζητήματος αποτελεί η Μ.Π.E που έχει τεθεί σε διαβούλευση.
Η απλή ανάγνωση της Μ.Π.Ε.,προδικάζει τα προβλήματα από ένα έργο που ομόθυμα λέμε ΝΑΙ.Όμως, ο καθαρά τεχνοκρατικός  σχεδιασμός του,βάσει της οικονομικής αρχής του ελάχιστου κόστους,   με εμφανή την  απουσία πρόβλεψης απαραίτητων υποδομών για την πόλη ( πάρκιν, πλατεία – κέντρο πόλης στο Ο.Τ. Λυσίου-Ιπποκράτους-Βέϊκου-Γαλατσίου…),πλέον των  πρόδηλων άμεσων και επειγόντων ζητημάτων  λειτουργικότητας της πόλης για απροσδιόριστο χρόνο,  επιβάλλουν  την παρέμβαση του Δήμου την ύστατη έστω ώρα. 
Μετά τους άγονους για τη πόλη ολυμπιακούς αγώνες ,μετά το  ΠΑΛΑΙ ,η έλευση του ΜΕΤΡΟ αποτελούσε/αποτελεί (;) την τελευταία ευκαιρία για ένα αντισταθμιστικό δομικό έργο που θα  έδινε στο Γαλάτσι  ταυτότητα και σχετική λειτουργικότητα. To Διοικητικό Συμβούλιό μας κρίνει αναγκαίο όπως ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο επιδιώξουν,μέσω  διαλόγου με τους φορείς της πόλης, την διαμόρφωση μίας στρατηγικής αντισταθμιστικών ωφελειών για το Δήμο μας  και της ελαχιστοποίησης των προβλημάτων κατά την κατασκευαστική περίοδο του ΜΕΤΡΟ.
Για την διευκόλυνσή σας,  υποβάλλουμε συνημμένα συνοπτικό σημείωμα επί της Μ.Π.Ε. με βασικές αναφορές ( όχι εξαντλητικές ) στη πόλη μας.        πηγή  e-galatsi                                                                                                               
                                              Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                Ο Γενικός Γραμματέας                          ο  Πρόεδρος
                Ηλίας Ανδριόπουλος                            Ίκαρος Πετρόπουλος  

Συνοπτικό Σημείωμα                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: