Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ: Παίρνουμε στα χέρια μας την πανεργατική - πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη

H Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους απεργούς εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες που κάτω από το φετινό σύνθημα «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά», συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία.
Στη συγκέντρωση μετά την κεντρική ομιλία από...
την Ευδοκία Ψαρρά, μέλος του ΠΑΜΕ, διαβάστηκε  διακήρυξη Συνδικάτων και Συνδικαλιστών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (επισυνάπτεται), η οποία έχει ήδη υπογραφεί από μαζικούς φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος και μεμονωμένους συνδικαλιστές σε όλοι τη χώρα και έχει σταλεί και υπογραφεί σε συνδικάτα των γειτονικών περιοχών (Τουρκία – Βαλκάνια κλπ.). Στη Νάξο τη διακήρυξη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο υπογράφουν:
-    το Σωματείο Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα
-    η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου
-    η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής και
-    μεμονωμένοι συνδικαλιστές

Επίσης κατατέθηκε ως ψήφισμα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και ψηφίστηκε ομόφωνα από τους συγκεντρωμένους.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Η επίθεση δεν έχει τέλος! Παίρνουμε στα χέρια μας την πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη ή νωρίτερα εφόσον χρειαστεί. Να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα. Προσπερνάμε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό σε κάθε κλάδο, τους ανθρώπους των αφεντικών που αποτελούν βαρίδια στην ανάπτυξη των αγώνων, στις διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Απέναντι στη νέα επίθεση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων της κυβέρνησης και συνολικά του πολιτικού προσωπικού τους, η εργατική-λαϊκή απάντηση θα πρέπει να τους ταρακουνήσει. Να παραλύσει από απεργούς όλη η χώρα, κάθε κλάδος και χώρος δουλειάς. Για να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα, τα αντεργατικά πλάνα που σχεδιάζουν στην πλάτη μας, για την επιστροφή όσων μας απέσπασαν προσωρινά τα τελευταία χρόνια.
Οι αγώνες των εργαζόμενων σε κάθε περίοδο και σε όλον τον κόσμο είναι οι μόνοι που δυσκόλεψαν τους εκμεταλλευτές, που έφεραν κατακτήσεις, αμφισβήτησαν την κυριαρχία και την εξουσία τους. Γιατί η δύναμη των εργατών μπορεί να καταργήσει την καπιταλιστική σκλαβιά. Αυτό ακριβώς φοβάται η μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, οι εκμεταλλευτές σε κάθε μήκος και πλάτος της γης!
Δεν είναι παντοδύναμοι!
Δεν είναι ανίκητοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη του λαού!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου!
                                      

                                                                                          Γραμματεία Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: