Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΑΓΚΡΙ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017


                 Η πολιτιστική εταιρεία Νάξου “Νικάνδρη” πραγματοποιεί  καλοκαιρινή εκδρομή στο Σαγκρί της Νάξου και τη γύρω περιοχή (Μπαούζη-Λαθρήνο) την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 το πρωί, σε ενδιαφέροντες ιστορικούς και θρησκευτικούς χώρους και σε μια πολύ σημαντική λαογραφική έκθεση. Μεταξύ άλλων  θα επισκεφτούμε βυζαντινούς ναούς που άνοιξαν στο κοινό εφέτος για πρώτη φορά (και μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες), ναούς με σπάνιες τοιχογραφίες, και που συνιστούν.....
χαρακτηριστικά δείγματα του θρησκευτικού και πολιτιστικού θησαυρού της Νάξου, του αποκαλούμενου ¨Μυστράς¨ του Αιγαίου.   
      *   Θα επισκεφτούμε τον δίκλιτο βυζαντινό ναό Αγίων Γεωργίου και Νικολάου στην περιοχή Λαθρήνου και τον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο Αδησσαρού.
      *  Στον Άγιο Ελευθέριο στο Σαγκρί κάποιος θα έχει την ευκαιρία (μεταξύ άλλων) να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα της λειψανοθήκης Βαρβατάκη που μεταφέρθηκαν εφέτος εκεί από τον Ι. Ναό Φανερωμένης Χολαργού Αττικής και που προϋπήρχαν στον Άγιο Ελευθέριο.                                
       * Θα γίνει στάση στο αναψυκτήριο των μύλων.
        Οι εκδρομείς θα μετακινηθούν με πολυτελές λεωφορείο (πούλμαν). Αφετηρία ο χώρος έξω από τον ΟΤΕ στην παραλία της Χώρας Νάξου.  Διάρκεια εκδρομής: 9.00 - 14.00.
      Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ.     
      Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή παρακαλούνται να μας ενημερώσουν το ταχύτερο δυνατόν.
       Για το Δ.Σ  της “Νικάνδρης” Ο πρόεδρος Γιάννης Λογαράς
  Tηλ. επικοινωνίας: 6983 167 196  και  22850-24112.
              
e-mail: logarasyan@gmail.com
    

           Άγιος Γεώργιος - Άγιος Νικόλαος Λαθρήνου
 που (μεταξύ άλλων) θα επισκεφτούμε στην εκδρομή μας.

  
Η   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  «ΝΙΚΑΝΔΡΗ»

Αφιερωματικό άγαλμα της Ναξίας κόρης Νικάνδρης του 650 π. Χ. (Εθν. Αρχαιολ. Μουσείο Αθηνών)

Η πολιτιστική Εταιρεία «ΝΙΚΑΝΔΡΗ»-ΚοινΣΕπ.,  ιδρύθηκε στη Νάξο το 2014 και έχει στόχο να συμβάλει  στην ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της παράδοσης και τα έθιμα του νησιού (τοπική μουσική, παραδοσιακοί χοροί κλπ.), αλλά και στην προβολή της φυσικής ομορφιάς και των τοπικών προϊόντων της Νάξου. Επιθυμούμε να προβάλουμε τα μνημεία, τα μουσεία, τις μουσειακές συλλογές, τους επισκέψιμους σημαντικούς χώρους του νησιού, τα φυσικά αξιοθέατα κλπ.

Η ιστορία, η παράδοση, τα αξιοθέατα, το φυσικό περιβάλλον, τα προϊόντα της Νάξου μπορούν να έχουν επίδραση και στο παρόν και να συμβάλουν στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξή του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: