Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

12ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές" από τη Σίφνο - Sifnos.Net (βίντεα)

Παρακολουθείτε το 12ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» από τον Αρτεμώνα Σίφνου! Αρχές Σεπτέμβρη κάθε χρόνο, ο Αρτεμώνας υποδέχεται το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές". Το φεστιβάλ-θεσμός διήρκεσε τρεις μέρες 6,7 και 8/2018 Σεπτέβρη και χρήζει διεθνούς αναγνωρίσεως. Αντιπροσωπείες από τα νησιά των Κυκλάδων, μαζί με κάποιου τιμώμενου νησιού από το υπόλοιπο Αιγαίο, αντάμωσαν στη Σίφνο και παρουσίασαν την ιδιαίτερη γαστρονομική και πολιτιστική τους παράδοση.


Κάθε νησί είχε το δικό του περίπτερο στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα, όπου ερασιτέχνες μαζί με επαγγελματίες μάγειρες και σεφ, παρασκευάσαν και παρουσιάσαν τις συνταγές του τόπου τους. Τις γεύσεις αυτές, οι επισκέπτες μπόρεσαν να δοκιμάσουν στα περίπτερα των νησιών.
Σε μια διαμορφωμένη γωνιά της πλατείας, τα "Τσελεμεντάκια" (παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών), ντυμένα με ποδιές και πολύχρωμους μαγειρικούς σκούφους, συμμετείχαν σε μαγειρικά παιχνίδια και διαγωνισμούς, φτιαγμένους στα μέτρα τους.


Το φεστιβάλ είχε τις πόρτες του για το κοινό κάθε μέρα από της 19.00, ενώ στο τέλος κάθε μέρας, στις 22.00, πραγματοποιούταν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς σκοπούς τόσο της Σίφνου αλλά και των υπόλοιπων νησιών.
Η είσοδος στο φεστιβάλ ήταν ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: