Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ο γιατρός Παναγιώτης Εμμ Λιανής για το Νίκο το ΔΑΣΚΑΛΟ που έφυγε από τη ζωή....Ας είναι αναπαυμένη η ευγενική του ψυχή, ένθα πάντων εστί ευφραινομένων η κατοικία!!!

Παναγιώτης Εμμ Λιανής Μαζί με τα θερμά μου συλλυπητήρια στην εκλεκτή οικογένεια του ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ, στην εξαίρετη Απεραθίτισσα Δασκάλα την ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και στα παιδιά τους, θέλω να καταθέσω τον θαυμασμό μου γι αυτόν τον απίστευτα εργατικό, ακούραστο Δάσκαλο που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του,εργαζόμενος με συνέπεια και ζήλο στον γενέθλιο τόπο,σε δύσκολες εποχές,να διδάξει τα <<ΓΡΑΜΜΑΤΑ>>σε μικρούς και μεγάλους!!!Κυριολεκτώ <<και σε μεγάλους>>.Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ είχε διδάξει στο <<νυχτερινό>>σχολείο στην Κωμιακή πολύ πριν θεσμοθετηθούν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας,για τους αναλφάβητους που υπήρχαν ακόμα εκείνη την εποχή!
Εγώ δεν τον είχα δάσκαλο,ήμουνα <<μπρόλικος>>,τον ενθυμούμαι όμως να μας...
κάνει κατηχητικό σε μια αίθουσα πάνω απο του Φατούρου και να μας διαβάζει σε συνέχειες,το αριστούργημα <<η καλύβα του μπάρμπα Θωμά>>.
Με πόσο πάθος ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΟΣ μας δίδασκε τον αλτρουισμό, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη,την επιμονή,την υπομονή και την πίστη,ότι δεν υπάρχουν μαύροι και άσπροι,όλοι παιδιά του ίδιου Θεού, μέσα από τα πάθη των ηρώων της μυθοπλασίας.
Τον λάτρευαν οι παππούδες μας,οι παλαίμαχοι όλων των Εθνικών συμφορών και πολέμων,στους καφενέδες του χωριού να του διηγούνται τις περιπέτειες και τις εμπειρίες τους και ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ τους άκουγε με προσοχή,έκλαιγε μαζί τους, γελούσε,καλαμπούριζε μαζί τους και όλο τον ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ που αποθησαύριζε τον μοιραζόταν πρόθυμα με ενδιαφέρουσες ανταποκρίσεις,δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις.
Ο ΝΙΚΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ περνά στην αθανασία έχοντας ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο μετ'επαίνων και αυτό μαρτυρείται από πλειάδα μαθητών και μαθητριών του!!!
Είτε ως λαμπροί επιστήμονες,αγρότες,τεχνίτες,νοικοκυρές,μάνες, απλοί άνθρωποι,οικογενειάρχες όλοι απαξάπαντες ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Για τούτο σήμερα τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση,δίκαιη εγκαύχηση πως είναι Κωμιακίτης συγχωριανός μας και τυχεροί που τον γνωρίσαμε!!!Ας είναι αναπαυμένη η ευγενική του ψυχή,ένθα πάντων εστί ευφραινομένων η κατοικία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: