Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Οινογαστρονομικήεκδήλωση στη Νάξο στα πλαίσια του «MediterraneanCheese&Wines»


Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
κορυφαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες, άνθρωποι της τέχνης, δημοσιογράφοιαπό τα σημαντικότερα Μ.Μ.Ε. της χώρας, γευσιγνώστες, travelbloggersκαι opinionleaders είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την υπέροχη γεύση σπουδαίων προϊόντων της Νάξου, της Σάμου και της Ιταλίας και να γνωρίσουν την μεγάλη τους ποιότητα, στα πλαίσια του 4ουFoodExperienceGravieraNaxos2021 και ....του Ευρωπαϊκού προγράμματος «MediterraneanCheese&Wines»!

Η πεντανόστιμη και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου «αντάμωσε» τα γλυκόπιοτα και με δεκάδες διακρίσεις Π.Ο.Π. κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και τους φημισμένους οίνους της ιταλικής EnotecaRegionaleEmiliaRomagna.

Αυτή η… γευστική συνάντηση κορυφής πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Φάρος» στο Αλυκό Νάξου και το μενού της είχε εξοχικό κατσικάκι Νάξου με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και μοσχαράκι Νάξου στο πήλινο με πανδαισία ναξιώτικων τυριών (ξινοτύρι, Γραβιέρα και Κεφαλοτύρι), συνοδευόμενα, φυσικά, από τα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου και της Enoteca.

Σύμφωνα με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, στο γευσιγνωστικό αυτό eventαπόλαυσαν μια μοναδική οινογαστρονομική εμπειρία, καθώς η «δυνατή» γεύση της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου συνταίριαξε απολαυστικά με τα γλυκόπιοτα, πολυβραβευμένα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου και της ιταλικής Enoteca, ανεβάζοντας την καλή διάθεση στα ουράνια!






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: