Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Food Experience Graviera Naxos 2021!

Χρυσοί ολυμπιονίκες και οι πρωταγωνιστές της σειράς «Άγριες Μέλισσες» στην Νάξο

Κορυφαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα στο 4ο Food Experience Graviera Naxos 2021, που διοργανώθηκε στην Νάξο από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού το τριήμερο 11-13 Ιουνίου με θέμα «Άθληση και διατροφή».

 

Η χρυσή Ολυμπιονίκης το 1992 στην Βαρκελώνη στα 100 μέτρα με εμπόδια, Βούλα Πατουλίδου, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στην υδατοσφαίριση γυναικών και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 1996 στην Ατλάντα στο άλμα εις ύψος, Νίκη Μπακογιάννη, ο χρυσός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στη συγχρονισμένη κατάδυση από βατήρα 3 μ., Νίκος Συρανίδης, ο Περικλής Ιακωβάκης με τις 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008, 2012) και 8ος Ολυμπιονίκης το 2008, η 7η Ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ και 9η το 2004 στην Αθήνα στην σφαιροβολία, Πόπη Ουζούνη και η Μαρία Παγκάλου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής καταλαμβάνοντας την 12η θέση στον ημιτελικό μίλησαν για την διατροφική αξία της διάσημης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου.

Η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου με τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρη Καπούνη
Οι Ολυμπιονίκες Νίκος Συρανίδης (αρ.) και Περικλής Ιακωβάκης (δ.) με την δημοσιογράφο Ελένη Λαζάρου
Η Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη και ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της τηλεόρασης Χρήστος Νέζος

Την παράσταση έκλεψαν οι πρωταγωνιστές της αγαπημένης σειράς «Άγριες Μέλισσες». Η Κατερίνα Διδασκάλου, η Μαρία Αντουλινάκη και ο Αργύρης Πανταζάρας, καλεσμένοι της Ε.Α.Σ Νάξου, συμμετείχαν στις τριήμερες εκδηλώσεις που ήταν γεμάτες γευστικές και ταξιδιωτικές εμπειρίες. Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσε και ο αγαπημένος τραγουδιστής των νέων, Νικηφόρος.

Η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου και ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της τηλεόρασης Χρήστος Νέζος
Οι Ολυμπιονίκες Νίκη Μπακογιάννη (αρ.) και Μαρία Παγκάλου (δ.) με την ηθοποιό Μαρία Αντουλινάκη
Ο ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας με την Έλσα Νέζου

Το «γευστικό» ταξίδι ξεκίνησε με την πεντανόστιμη κακαβιά που ετοίμασε για τους καλεσμένους του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 ο σεφ και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων, Μιχάλης Κάπρης, στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας. Ακολούθησε το επίσημο δείπνο στην αμμουδιά της Πλάκας στην γνωστή ταβέρνα «Τρία Αδέλφια», όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν μπιφτέκια γεμιστά με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και μοσχαράκι γιουβέτσι με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Κακαβιά

Την δεύτερη μέρα το… πρόγραμμα περιελάμβανε ταξίδι στην γραφική Σχοινούσα και «πάντρεμα» της ξακουστής, πεντανόστιμης φάβας του νησιού με την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Το μενού, το οποίο υπέγραψε ο σεφ Δημήτρης Παπαδάκης, περιελάμβανε την φημισμένη κατσικομακαρονάδα με παλαιωμένη Γραβιέρα Νάξου τριμμένη και φυσικά την φάβα των αγροτών της Σχοινούσας. Η μέρα έκλεισε με γεύμα με πίτσα με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., κάτω από την επιβλητική Πορτάρα, το σήμα-κατατεθέν της Νάξου.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Αργύρης Πανταζάρας, Χρήστος Νέζος, Κατερίνα Διδασκάλου, Μαρία Αντουλινάκη στην Σχοινούσα
Κατσικομακαρονάδα
Φάβα Σχοινούσας
Φαλάφελ από φάβα Σχοινούσας με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και σος γιαουρτιού

Την τελευταία ημέρα του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 ο σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» (Ι.Δ.Ο.ΡΟ.) με την συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες διοργάνωσαν έναν μοναδικό αγώνα ράλι με ιστορικά αυτοκίνητα της ΦΙΛΠΑ. Ο αγώνας ξεκίνησε από το λιμάνι της Νάξου και κατέληξε στον αρχαίο ναό της Δήμητρας στο γραφικό Σαγκρί, συνδυάζοντας τον γυναικείο μηχανοκίνητο αθλητισμό με τις ομορφιές και την ιστορικότητα της Νάξου.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Νικηφόρος, Πόπη Ουζούνη, Νίκη Μπακογιάννη, Χρήστος Νέζος, Μαρία Παγκάλου

Το αποχαιρετιστήριο γεύμα δόθηκε στην περιοχή Αλυκό και στο εστιατόριο «Φάρος», όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν το εξοχικό κατσικάκι Νάξου με Γραβιέρα και μοσχαράκι Νάξου στο πήλινο με πανδαισία ναξιώτικων τυριών (ξινοτύρι, Γραβιέρα και Κεφαλοτύρι).

Επίσης, την ίδια μέρα οι καλεσμένοι του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 έγιναν μάρτυρες μιας ακόμη… γευστικής συνάντησης κορυφής! Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wines» η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. αντάμωσε με τα φημισμένα, φίνα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και της ιταλικής Enoteca Regionale Emilia Romagna, σε ένα ξεχωριστό event γευσιγνωσίας και ενημέρωσης για τα εκλεκτά αυτά προϊόντα.

Για άλλη μία χρονιά, τους καλεσμένους του Food Experience Graviera Naxos ταξίδεψε στο νησί μας η Blue Star Ferries, η οποία μετέφερε και τα ιστορικά αυτοκίνητα της ΦΙΛΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: