Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΚΩΣΤΑ ΣΙΔΕΡΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ



  Οι εκλογές έγιναν στις 19/11/2017 και εύχομαι να παύσει να υπο(επι)βάλλεται από κάποιους στις συνειδήσεις των συμπατριωτών το βρώμικο ψευτοδίλημμα – σύνθημα «ή οι κομμουνιστές ή εμείς». Αφού υπάρχει το Καταστατικό που ορίζει την ομοψυχία και την ενότητα ως κύριο σκοπό του Συλλόγου και αδιαφορεί για τα πολιτικά φρονήματα, πολύ κακώς – κάκιστα πρέπει να πούμε – έγινε προσπάθεια να επανέλθει στον Σύλλογο και μάλιστα με αθέμιτες μεθόδους, λίγα μέτρα μπροστά από την εφορευτική επιτροπή (διανομή ονομάτων ....
για σταυροδότηση μιας ομάδας) η διχόνοια και η χειρότερη μορφή κομματισμού, η οποία παρατηρείται σήμερα μόνο στις συνειδήσεις και την πρακτική των εχθρών της δημοκρατίας.
                  Προσωπικά αποκρούω με βδελυγμία το σύνθημα αυτό και ενδιαφέρομαι για τον Σύλλογο και μόνο, αγαπώ τους Κωμιακίτες και το δείχνω με κάθε ευκαιρία. Γι’ αυτό δεν αρνήθηκα να συμμετάσχω στην Ειδική Επιτροπή, η οποία ορίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της 22/10/2017 να υποκαταστήσει την Ελεγκτική Επιτροπή που δεν είχε εμφανισθεί, χωρίς να υποψιάζομαι ότι θα συναντούσα διαχειριστική αταξία. Από τον έλεγχο που πραγματοποιήσαμε τρεις επιστήμονες, από τους οποίους ο ένας είναι λογιστής, ο άλλος πολιτικός μηχανικός και εγώ ανώτατος δικαστικός ε.τ., διαπιστώθηκε αταξία στην οικονομική διαχείριση της περιόδου 1/11/2016 μέχρι Απρίλιο/Μάιο 2017 και με την έκθεσή μας καταλογίσαμε ευθύνη στον τότε Πρόεδρο, Εμμανοήλ Μουστάκα, γεγονός που οδήγησε στην μη έγκριση από τη Γενική Συνέλευση, στις 12/11/2017, της διαχείρισης της περιόδου αυτής. Αντιθέτως εγκρίθηκε η διαχείριση της περιόδου από 1/9/2017 ως 31/10/2017 που διοίκησε το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο  διόρισε το Δικαστήριο, επειδή είχε διαλυθεί του υπό τον Εμμ. Μουστάκα προηγούμενο ως Απρίλιο/Μάιο 2017.
                    Δέχθηκα ιταμή επίθεση, η οποία χαρακτηρίζει μόνο τον επιτιθέμενο και δεν είναι ικανή να με αγγίξει. Με τιμά ότι αυτό δέχονται και το πιστεύουν ακράδαντα στη συντριπτική πλειονότητά τους οι συμπατριώτες μας (δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτό), γιατί μας γνωρίζουν όλους. Υπηρετώ τη νομιμότητα μια ζωή και αγαπώ την πατρίδα μου, παρά το ότι δεν μπορώ να την επισκέπτομαι συχνά. Μου ήταν αδιανόητο να εθελοτυφλήσω κατά τον έλεγχο.
                     Δήλωσα υποψηφιότητα στη νέα Ελεγκτική Επιτροπή μόνο και μόνο για να συμβάλω στην επικράτηση εφεξής της ευταξίας, ιδίως στα οικονομικά του Συλλόγου, δεδομένου μάλιστα ότι δεν εισακούστηκε η ευχή μου να μην υποβάλει υποψηφιότητα ο απελθών Πρόεδρος, που όμως με το ως άνω σύνθημα και τις μεθοδεύσεις που προανέφερα επανεκλέχθηκε, γιατί, εκτός αυτών, δεν ήταν όλοι οι συμπατριώτες παρόντες στη Γενική Συνέλευση και δεν πληροφορήθηκαν την αταξία και την απόρριψη της διαχείρισης, χωρίς να αποκλείονται και άλλου είδους ελατήρια, στο πλαίσιο παρασκηνιακών εξυπηρετήσεων.
Ευχαριστώ όσους με τίμησαν και με εξέλεξαν και δηλώνω ότι στη διάθεση των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για οποιαδήποτε βοήθεια μπορώ να δώσω προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της διαχειριστικής ευταξίας στον Σύλλογο
. 29 Νοεμβρίου 2017.Κώστας Σιδερής

Δεν υπάρχουν σχόλια: